برای آشنایی با اصطلاحات و تجهیزات تلفن تحت شبکه میتوانید مطالب زیر را مطالعه نموده و برای تکمیل اطلاعات خود با متخصصین ژرف پرداز ایرانیان در زمینه ویپ تماس حاصل فرمایید.
IP PBX یکی از راهکارهای بسیار مفید و امکانات ویپ است که در ساختار فناوری ویپ (VoIP) ارائه میشود. برای آشنایی با IP PBX ها بهتر است مروری داشته باشیم به PBX هایی که در حال حاضر بین بسیاری از سازمانها و شرکتها، دستگاههای شناخته شدهای هستند.
(PBX Private Branch Exchange) دستگاههای تلفن مرکزی یا سانترال هستند که در شرکتها و سازمانها نقش اساسی در ایجاد ارتباطات تلفنی بر عهده دارند. این دستگاهها خطوط تلفنهای داخلی را به صورت آنالوگ یا دیجیتال بروی زوج مسی تلفن فراهم مینمایند . قابلیتهای این دستگاهها برای کاربران فعلی این سیستم شناخته شده است؛ که مهمترین آن فراهم کردن خطوط تلفن داخلی است. با استفاده از فناوریویپ (VoIP) این دستگاهها به عرصه نوینی وارد شدهاند. اساس این تحول در اثر استفاده این فناوری از شبکههایی مانند اینترنت است که امروزه در هر نقطهای قابل دسترس است . ترکیب فناوری VoIP در دستگاههای PBX نسل جدید این دستگاهها را به وجود آورده که آن را با نام IP PBX میشناسند.
این سیستم علاوه بر آنکه تمام امکانات سیستمهای تلفن سانترال را پشتیبانی میکند امکانات بسیار متنوع دیگری را نیز فراهم کرده است.
امکان برقراری تماس چندین کاربر (Video/Audio) با یکدیگر به صورت کنفرانس
استفاده از سیستم های رمزنگاری برای امنیت بیشتر
سیستم Voice Mail
امکان انتقال تماسها
امکان ضبط تمامی مکالمات
امکان تعریف فاکس سرور مجازی اختصاصی برای تمام داخلیها
امکان تعریف IVR (پاسخگویی خودکار)
امکان Call Back برای تماس از بیرون با سیستم از طریق تلفن
امکان گرفتن پشتیبان از تنظیمات سیستم، مکالمات، گزارشات و بازگرداندن آن در مواقع نیاز
امکان تعریف موزیک انتظار متفاوت برای تک تک داخلیها
امکان اینترکام و پیج کردن تمام داخلی ها با یکدیگر به صورت همزمان و تک تک
استفاده از مکانیزم های فشرده سازی مکالمات برای کاهش قابل ملاحظه پهنای باند
دروازه VOIP در واقع يك واسط بين تلفنهاي معمولي و شبكههايIP هستند. كار دروازههايVOIP را تا حدي ميتوان با Modemها مقايسه كرد، با اين تفاوت كه اين دستگاهها به صورت خودكار با دريافت شماره تلفن، نام كاربري و كلمه عبور ميتوانند به يك ISP متصل شوند. افزون بر اين دروازههايVOIP به منظور ارسال بستههايVOIP بهينه شدهاند و قادر هستند تا از طريق برقراري ارتباط با مركز مخابراتيVOIP كارهاي برقراري تماس تلفني و ثبت شماره تلفن بر روي شبكه اينترنت را نيز انجام دهند. اين تجهيزات از طريق پروتكل لايه Application خاص مانند SIP با مركز مخابراتي ارتباط بر قرار ميكنند.
براي برقراري يك ارتباط VOIP در سختافزارهاي كاربري كار نمونهبرداري از صدا صورت ميگيرد.
به طور معمول صدايي به طول تقريبي 10 تا 20 ميلي ثانيه در بسته (Packet) اطلاعاتي جهت ارسال قرار ميگيرد. البته انواع رمز گذاري و رمزگشايي (Codec) تعريف شدهاند كه هركدام استاندارد خاص خود را به منظور نمونهبرداري و ارسال صدا تعريف ميكنند. هر بسته VOIP طولي كمتر از 100 بايت دارد كه پروتكل لايه ارسال (Transfer Protocol) UDP را جهت مسافرت بر روي شبكه IP انتخاب ميكند. 20 تا 40 بايت اول بسته VOIP حاوي IP مقصد است. 8 بايتي كه به دنبال آن ميآيد حاوي صدايي است كه در بازه زماني 10 تا 20 ميلي ثانيه نمونهبرداري شده است. سپس 12 بايت كه اطلاعاتي از نوع پروتكل RTP را داراست در ادامه آن مي آيد.
بالاخره در 33 بايت انتهايي اين بسته اطلاعاتي در مورد نحوه كدگذاري و كدگشايي اين بسته (Codec Info) قرار ميگيرد.
وابسته به Codec در نظر گرفته شده در انتقال صدا، بستههاي VOIP مدتي را در سمت ديگر (دريافت كننده صدا) منتظر مي مانند تا كار بافر شدن آنها به حد تعيين شده برسد. با رسيدن حجم بستهها در بافر سمت دريافت كننده به اندازه تعيين شده، صدا در سمت ديگر پخش خواهد شد.
خوب بود
بروبالا