پسیو شبکه چیست : کابل کشی شبکه ( Passive ) در واقع ستون فقرات یک شبکه را برای برقراری ارتباطات تشکیل می دهد.
بنابراین داشتن شبکه ای پر سرعت مستلزم داشتن سیستم کابلی ( پسیو ) با کیفیت می باشد.
کابل کشی ساخت یافته تنها منوط به تهیه کالای با کیفیت نیست؛
بلکه اجرای صحیح تمامی استاندارد های موجود در این امر سبب فراهم آمدن زیر ساخت شبکه ی کابلی مطمئن با بالاترین میزان پهنای باند خواهد شد تا علاوه بر تامین نیاز فعلی امکان ارتقاء بستر موجود به تکنولوژی های آینده را به آسانی و با حداقل هزینه ها فراهم آورد.
نصب و راه اندازی شبکه و داکت کشی آنها نیاز به افرادی متخصص در این زمینه دارد چرا که اگر در هر مرحله ی راه اندازی شبکه ها اشتباهی صورت بگیرد و کاری خارج از اصول انجام شود ممکن است شبکه شما ظاهرا راه اندازی شود اما هیچوقت کیفیت لازمه را ندارد و برای مثال شما سرعت پایینی خواهید داشت.
بهطورکلی بهتمامی تجهیزاتی که عملکرد آنها بدون نیاز به جریان برق باشد و کارکرد آنها نیازی به نیرو و جریان برق ندارد تجهیزات پسیوگفته میشود مانند: کابل، کیستون، سوکت، داکت، رک و … . در مقابل به تجهیزاتی که نیاز به جریان الکتریکی برقدارند نظیر سوئیچ، روتر، سرور و … تجهیزات اکتیو شبکه میگویند.
بتوانید دقت لازم را در انتخاب و خرید این محصولات به کار ببندید و محصولی متناسب با نیاز خود را خریداری کرده و از پرداخت هزینههای مازاد جلوگیری کنید.
معمولاً در ساختمانهایی که بهصورت توکار کابلکشی شبکه و کابل کشی برق انجام نشده یا کابلکشی موجود جواب گوی نیاز فعلی نمیباشد به سراغ کابلکشی روکار با استفاده از داکت ها و ترانک ها میرویم.
داکت و ترانک محفظهای معمولاً از جنس PVC بوده و برای عبور دستههای کابل برق یا شبکه از رک تا پریزهای شبکه استفاده میشود تا علاوه بر جلوگیری از به هم پیچیدگی کابلها در طول مسیر عبوری، زیبایی فضای محیطی را نیز حفظ کند. تفاوت داکت و ترانک در این است که از ترانک ها به دلیل سایز و ابعاد بزرگ آنها برای عبور دسته کابلهای بیشتر و مهمتر از آن ایجاد نودهای شبکه و برق توکار استفاده میشود تا جلوه محیطی بهتر و شکیلتری را ایجاد نماید. همچنین داخل ترانک ها میتوان از قطعه پارتیشن جدا کننده استفاده کرد تا مسیر عبوری کابلهای برق را از کابل شبکه جدا کرد چراکه کابل برق به علت عبور جریان برق در اطراف خود میدان مغناطیسی ایجاد میکنند و همین امر سبب اختلال در عبور دیتا در کابلهای شبکه، کاهش سرعت و قطعی و وصلی شبکه میشود.
اما در مقابل برای مسیرهایی که حجم کابل عبوری کم میباشد از داکت استفاده میشود.
تقریباً هر شبکهای نیاز مبرم به کابل شبکه دارد و کابل شبکه را جزء اصلی یک شبکه نامید.
این کابل درواقع از کنار هم قرار گرفتن 8 رشته سیم مسی داخل یک پوشش پلاستیکی تشکیل شده است و از ابتدای ساخت آن تاکنون بر اساس استانداردهای مختلفی ایجادشده است و تفاوت آنها در سرعتهای عبوری دیتا میباشد.
کابل UTP: کابل های UTP در چند Category (دسته بندی) معرفی می شوند. این دسته بندی به صورت زیر می باشد:
Cat 1: همان سیم تلفن دو رشته ای می باشد.
Cat 2:حداکثر سرعت آن ۴ مگابیت در ثانیه بوده و برای شبکه های Token Ring استفاده می شود.
Cat 3: حداکثر سرعت آن ۱۰ مگابیت در ثانیه بوده و برای شبکه های Token Ring استفاده می شود.
Cat 4:حداکثر سرعت آن ۱۶ مگابیت در ثانیه بوده و برای شبکه های Token Ring استفاده می شود.
Cat 5: سرعت این کابل ۱۰۰ مگابیت در ثانیه است. حداکثر مسافتی هم که ساپورت می کند ۱۰۰ متر می باشد.
Cat 5e: سرعت این کابل ۱۰۰ مگابیت در ثانیه است. حداکثر مسافتی هم که ساپورت می کند ۱۰۰ متر می باشد.
Cat 6: سرعت این کابل ۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه است. حداکثر مسافتی هم که ساپورت می کند ۱۰۰ متر می باشد.
Cat 7: کابل های جدید می باشند که بیشتر در دیتا سنتر از آنها استفاده می شود.
در دسته بندی بالا کابلهای Cat 5، Cat 5e و Cat 6 بیشترین استفاده را دارند. در ضمن این سه دسته کابل، هم در استاندارد Token Ring و هم در Ethernet قابل استفاده می باشند.
سوکت شبکه یا RJ45 یک سوکت 8 پین است که با دو نوع متد رنگبندی 8 رشته سیم کابل شبکه در آن قرارگرفته و به سوئیچ، روتر، پچ پنل و هر چیزی که قسمت مادگی RJ45 داشته باشد متصل میشود.
کیستون قسمت مادگی برای اتصال سوکت های RJ 45 میباشد.
این کیستون ها درون نودهای شبکه و یا پچ پنل ها قرارمی گیرد.
بخش اصلی نود شبکه را فیس پلیت تشکیل میدهد.
فیس پلیت درواقع محلی است که کیستون در آن محکم شده و قرار میگیرد .
وقتی کابلهای شبکه از نودها کشیده شد و همگی یکجا جمع شدن تا به سوئیچ نصب شود در این زمان باید کابلهای شبکه به درون رک رفته و در آنجا به پچ پنل نصب شود و در این حالت برای هر پورت یک پچ کورد کوتاه اتصال به سوئیچ برقرار شود. پچ پنل ها در 2 نوع کیستونی (Loaded) و بدون کیستون (Unloaded) وجود دارند.
کابلهای آمادهای است که در متراژهای 30 سانتیمتری، 50 سانتیمتری، 1 متری، 2 متری، 3 متری، 5متری، 10متری، 15 متری تولید میشود و در همان کارخانه 2 سر آن به سوکت RJ45 پانچ میشود.
رک محل قرارگیری سوئیچ، سرور، روتر، فایروال و پچ پنل ها میباشد.
رک ها از نظر نوع قرارگیری به 2 نوع دیواری که مناسب جمع شدن یکجای کابلهای شبکه و سوئیچ هر طبقه میباشد و نوع ایستاده که تمام سوئیچها، روتر ها و سایر appliance های شبکه درون آن قرار میگیرد.
رکها دارای دربهای فلزی، شیشهای و ترکیبی فلزی- شیشهای میباشند.
واحد اندازه رک یونیت هست و فاصله بین هر یونیت 44.45 میلیمتر است .
رک های 6 یونیت، 9 یونیت و 12 یونیت قابلنصب روی دیوار و رکهای 16 یونیت تا 42 یونیت رکهای ایستاده هستند که روی پایه و چرخ قرار میگیرند.
عمق رکها نیز دلیل دیگر بر تفاوت آنهاست:
مدیریت کابل در 2 نوع افقی و عمودی تولید و عرضه میشود که مدلهای افقی معمولاً در حدفاصل پچ پنل و سوئیچ قرار میگیرند و همانطور که از اسم آنها مشخص است برای مدیریت آشفتگی پچ کوردها و یکجا جمعکردن آنها استفاده میشود چراکه ممکن است پچ کوردها جلوآمده و مانع بسته شدن در رک شوند. مدیریت کابل عمودی که غالباً در رک های ایستاده وجود دارد بهمنظور متراکم کردن کابلهای ورودی به داخل رک تا پشت پچ پنل استفاده میشود تا فضای جلو و عقب رکها با انبوهی از کابل مواجه نبوده و بهراحتی قابلدسترسی باشد.
شبکه های کامپیوتری در انواع مختلف وجود دارند از جمله شبکه های کابلی،شبکه های بسیم،شبکه های خصوصی و سایر شبکه هایی که با آنها آشنا شدیم.
شبکه ها با توجه به ساختارشان و با توجه به فضا و نوع شبکه که نیاز داریم به دسته های مخلتفی تقسیم می شوند و بطور کل باید گفت که شبکه را از هر نظر بخواهیم بررسی کنیم دارای چند نوع است.
شبکه های کامپیوتری در انجام امور و تبادل اطلاعات به ما کمک های شایانی می کنند و ما نیز با توجه به نوع کاربری که داریم یک شبکه متناسب با فضا و کاری که میخواهیم انجام دهیم تهیه می کنیم اما همیشه شبکه های کامپیوتری بخش از علوم کامپیوتر بوده است که همواره حفظ،نگهداری و سرویس آنها کار دشواری است و هرکسی از پس آن بر نمی آید.
عیب یابی شبکه ها در توپولوژی های مختلف متفاوت است و همچنین نصب و راه اندازی شبکه ها امریست که هرکسی که صرفا مهارتی در شبکه داشته باشد نمی تواند به خوبی آنرا انجام دهد چرا که اگر در بخشی از کار قطعه ای اشتباه وصل شود یا امور نرم افزاری شبکه اشتباه برنامه ریزی شود،ممکن است حتی اطلاعات در شبکه گم شود و یا سایر مشکلات و عواملی که ممکن است اگر فردی مهارت لازمه برای نصب و راه اندازی شبکه ممکن است گریبان گیر شما شود.
پس از مدتی که شبکه شما راه اندازی میشود در هر نوعی که باشد با توجه به پیشرفت های سریع تکنولوژی شما احساس خواهید کرد که میتوانید یک شبکه بسیار بهتر و با کیفیت تر را برای خود داشته باشید به همین منظور مبحث تعمیرات و ارتقا شبکه مطرح میشود که برای ارتقا شبکه شما نیاز به مشاوره افراد متخصص دارید تا بتوانید قطعات مناسب با شبکه خود را تهیه کنید و با کمک متخصصین شبکه بروزرسانی های لازمه را انجام دهید.
در کل باید گفت که کلیه امور مربوط به شبکه نیازمند افرادی متخصص و کادری مجرب است تا بتوانند اموری مانند نصب و راه اندازی شبکه و داکت کشی،کلیه امور مربوط به پسیو،امور مربوط به اکتیو شبکه،تنظیمات مودم،فایروال،سوئیچ،روتر،تعمیرات و ارتقا شبکه را به خوبی به انجام برسانند چراکه شبکه عضو مهمی از یک سازمان است و در راه اندازی و نگهداری آن باید دقت کرد،به همین منظور شرکت ژرف پرداز ایرانیان افراد متخصصی را در زمینه شبکه گردهم آورده تا کلیه امور مربوط به شبکه های شما را بر عهده بگیرند.
خوب بود
بروبالا