Closed circuit TV که در بین افراد فعال در این زمینه، به اصطلاح CCTV نامیده میشود، به معنای تلویزیون مدار بسته است و از دوربین مداربسته ، دستگاه مرکزی و مانیتور تشکیل شده است. دوربین مدار بسته وظیفهی دریافت تصاویر را در شعاع دید خود دارد و بر بستر کابل به دستگاه مرکزی ارسال، پردازش و ذخیره میشود.
در ابتدا دوربین مداربسته خیلی کم و فقط در موارد خاص از قبیل :
اما پس از گسترش تولیدات لوازم امنیتی و ایمنی ، این بازار فضای خاصی را برای مخاطبین خود ایجاد کرد.
در حال حاضر در :
یکی از مهمترین استفادهها از دوربین مداربسته، نصب آن در خیابانها، راهها و جادهها بود که ترافیک بهصورت بهینهتری نسبت به قبل کنترل شد.
دوربین مداربسته جایگزین بسیار هوشمند و بهتری در مقابل نیروی انسانی است.
در بسیاری از موارد، همانند:
نه تنها نیروی انسانی هزینههای بسیار دارد، بلکه خطرساز است و باید از دوربین مداربسته استفاده کرد.
امروزه، تکنولوژی دوربین مداربسته از سطح ابتدایی و آنالوگ فراتر رفته و کاربرد آن از مانیتور کردن ساده به شناسایی چهره و قرنیهی چشم، و حتی حس کردن عادات و رفتارهای انسانی تبدیل شده است.
در عصر حاضر، استفاده از دوربین مداربسته اهمیت فراوانی پیدا کرده است؛
این گستردگی استفاده از سیستمهای نظارت تصویری و دوربین مداربسته از آنجا ریشه میگیرد که امنیت و آرامش در حال کمرنگ شدن است و برای ایجاد این دو عنصر باید راهکارهایی را در نظر گرفت. بیشک، استفاده از دوربین مداربسته یکی از مهمترین روشهایی است که در راه ایجاد امنیت و آرامش، یاریرسان خواهد بود.
در ادامه این مطلب به توضیح برخی از مهمترین مزایای استفاده از دوربین مداربسته میپردازیم.
در حقیقت میتوان اینگونه عنوان کرد که نخستین و اصلیترین دلیل استفاده از دوربین مداربسته جلوگیری از سرقت و ترساندن مجرمان است؛ پر واضح است که مجرمان در صورتی که در محلی دوربین مداربسته را مشاهده کنند، از قصد خود منصرف شده و محل دیگری را که امنیت کمتری دارد، برای این کار انتخاب خواهند کرد. طبق آمار بهدستآمده، صنایع و مشاغل کوچک به دلیل سرقت سالانه حدود ۵۰ هزار دلار ضرر میکنند؛ بدیهی است که نمیتوان این مبلغ را بهسرعت برگرداند. از سوی دیگر، احتمال سرقت در جوامع امروزی در حال افزایش است و نیاز به پیشگیری بیش از پیش شده است.
طبق مطالعات ثابت شده است با استفاده از دوربین مداربسته میتوان بهسادگی این مبلغ را به نصف کاهش داد.
یکی از دغدغههای امروزه کارفرمایان، بهرهوری از نیروی کار و منابع انسانی مجموعهشان است. آمار و مطالعات نشان میدهد با استفاده از سیستمهای نظارتی میتوان به بالاترین بازدهی و بهرهوری نیروی کار رسید؛ چرا که کارکنان مجموعه حتی در زمان حضور نداشتن مدیر نیز بهترین رفتار کاری را از خود نشان میدهند. همچنین مدیر میتواند عادات و رفتارهای کارکنان خود را شناسایی کند و برای پیشرفت مجموعه به بهترین برنامهریزی ممکن دست یابد.
در تمامی اصناف و محیطها، همواره افراد سودجویی هستند که با ادعاهای کذب و دورغین قصد سودجویی دارند.
اگر محیطی به این سیستمهای نظارتی مجهز نباشد، ممکن است نتواند شواهد کافی مبنی بر کذب بودن ادعاهای طرف خود ارائه دهد و محکوم به پرداخت هزینههای گزاف شود؛ چنانکه تاکنون بارها و بارها این اتفاق افتاده است. بهتر آنکه با پرداخت هزینهای مناسب محیط خود را مجهز کنید و از پرداخت هزینههای بیدلیل معاف شوید.
در عرصه رقابت، رقبا حاضرند برای دسترسی به اطلاعات رقیب خود و آگاهی ازاسرار آن، هر هزینهای را پرداخت کنند تا در نهایت بتوانند از او پیشی بگیرند. چنانچه دوربینهای مداربسته به شیوه دقیق و اصولی و در محیطهای مناسب نصب شده باشند، رقبا قادربه دسترسی به اطلاعات و آگاهی یافتن از اسرار رقیب نخواهند بود.
در برخی کسبوکارهای کوچک، مدیران مجموعه با استفاده از دوربینهای مداربسته به بررسی رفتارهای مشریان خود میپردازند. برای مثال فروشگاهی را تصور کنید که به سیستم دوربین مداربسته مجهز است؛ مسئول فروشگاه با نظارت بر تصاویر دوربین میتواند مسیرهای رفتوآمد و تردد داخل فروشگاه را بهینه کند و با تغییر دادن مکان برخی محصولات دسترسی راحتتری را برای مشتریان ایجادکند.
در واقع تمام نکاتی که پیش از این گفته شد، در راه رسیدن به همین مزیت گام برمیدارند.
در دنیای پردغدغه امروز باید از هر راهی برای رسیدن به آرامش خاطر استفاده کرد. امروزه تمام انسانها قصد دارند به بهترین وجه از داراییهای خود محافظت کنند و مهمتر از آن برای کارکنان، خانواده ، مشتریان و… خود محیطی مطمئن فراهم آورند.
*به خاطر داشته باشید هنگام وقوع جرم یا حوادث دیگر، دوربین مدار بسته تنها منبع مطمئنی است که میتوان به آن استناد کرد و افراد متخلف و مجرم را با اطمینان به مراجع قضایی معرفی کرد.
نصب دوربین مداربسته امروزه بسیار رواج یافته است و استفاده از آن در همهی مکانها حتی خیابانها و خانهها کاربرد دارد. همهی مردم این تکنولوژی را پذیرفتهاند و در هر مکانی انتظار آن را دارند. صاحبان مشاغل و مصرفکنندگان با استفاده از دوربین مداربسته، آرامشخاطر و امنیت بیشتری پیدا کردهاند.
در حقیقت، سیستمهای مداربستهی امروزی بسیار متفاوت از مدلهای نخستین است. در اینجا خلاصهای از سیر تکامل این فناوری ارائه شده است:
نخستین سیستم مداربسته در سال 1942 برای مشاهدهی پرتاب موشکها در آلمان نصب شد. مسئول نصب آن یک مهندس آلمانی به نام والتر بروخ بود. این تکنولوژی در سال 1949 ناگهان پیشرفت بسیاری کرد و استفاده از آن برای امور تجاری یکباره رواج یافت. اما در آن زمان این سیستم شامل دوربینها و مانیتورهایی بود که فقط قدرت نظارت بهصورت زنده داشتند؛ یعنی در حقیقت امکان ضبط تصاویر وجود نداشت.
سپس، سیستمهای ضبط حلقه به حلقه، امکان ضبط اطلاعات جمعآوری شده را فراهم کرد. اما نوارهای مغناطیسی نیاز به تعویض بهصورت دستی داشت و این فرایندی دشوار، غیرقابل اعتماد و پرهزینه بود.
از سال 1970 با ظهور VCRها انقلابی در سیستمهای دوربین مداربسته روی داد. از آن پس امکان ضبط تصاویر به وجود آمد. افراد میتوانستند هر وقت که خواستند، تصاویر را بارها و بارها ببینند. این پیشرفت، دوربینهای مداربسته را نزد صاحبان مشاغل محبوبتر کرد. اما باز هم محدودیتهایی وجود داشت و اگر میخواستند همهی اطلاعات را ذخیره کنند، به مرور زمان تبدیل به یک مجموعه و آرشیو بسیار بزرگ و جاگیر میشد.
پیشرفت قابل توجه دیگر در تاریخ دوربین مدار بسته در سال 1990 رخ داد که راه حل «تسهیم» در دسترس قرار گرفت. این تکنولوژی اجازه میداد تا سیگنالهای ویدیویی، از تعدادی دوربین مداربسته ترکیب شود و در یک مانیتور نمایش داده شود. برای مثال، اگر یک شرکت دارای چهار دوربین مداربسته بود، سیگنالهای این دوربینها با هم یکی شده و در یک نوار ضبط میشد. این مرحله از تکامل دوربینهای مداربسته، بر محبوبیت و کارایی آنها افزود.
با روی کار آمدن دیجیتال، VCRها جای خود را به DVRها دادند. این فرایند موجب سادهتر و کاربرپسندتر شدن سیستمهای مداربسته شد. با وجود سیستمهای دیجیتال دیگر نیازی به نوارهای ویدیویی نبود و سازمانها برای ذخیره و آرشیو اطلاعات خود دیگر نیازی به نوارهای ویدیویی نداشتند.
با بهروز شدن تکنولوژی، امکان خرید NVR ها فراهم شد. این سیستمها، نخست فیلمها را در دوربین رمزگذاری و پردازش میکند و سپس فیلم را برای ذخیرهسازی یا کنترل از راه دور، به دستگاه NVR جریان میدهد. این کارکرد، بهخصوص برای شرکتهای بزرگ با محلهای نظارت بسیار سودمند است. این تکنولوژی به استفادهکنندگان اجازه میدهد تا بخشهای مختلف سازمان را در هر زمان که خواستند، به وسیلهی شبکه ببینند. استفاده از این دستگاه بسیار آسانتر و با کیفیت بالاتری نسبت به دستگاههای DVR است. با روی کار آمدن NVR ها، امکان ذخیرهی اطلاعات از دوربینهایی با کیفیت بالا فراهم شد.
با توجه به این ویژگیها و مزایای کارآمد که دوربینهای مداربسته دارند و به آسانی میتوان از آنها استفاده کرد، جای تعجب نیست اگر تقاضای استفاده از این محصول، روزبهروز در حال افزایش است.
خوب بود
بروبالا