ultra hd تکنولوژی 4k برگرفته شده از تکنولوژی پیشین خود یعنی DCI ( ابتکار در سینمای دیجیتال) است و یک رزولوشن مشخص در سینمای دیجیتال است و به شکل DCI 4K تعریف میشود (24 fps، 4096×2160 pixels) 4k دارای رزولوشن 3840×2160 pixel است و در کل حدود 8.3 مگاپیکسل میباشد، در حالی که کیفیت 8k دارای رزولوشن 7680×4320 pixels است و حدود 33.20 مگاپیکسل میباشد.
کیفیت 4k از 24 تا 120 فریم برثانیه را پشتیبانی میکند.
در استاندارد BT 2020، فرآیند اسکن در هم بافته کنار رفته و اسکن پیشرفته جایگزین آن شده است که بسیار کیفیت تصویر را بهبود بخشیده است.
درمورد عمق رنگ، در استاندارد BT 709 از 8bit به 10 یا 12 bit افزایش وجود دارد.
این پیشرفت نقش کلیدیای را در ارتقاء عمق رنگ و انتقال تصویر ایفا کرده است.
نکته حائز اهمیتی که می توان به آن توجه داشت تعداد پیکسل یک تصویر میباشد، با افزایش آنها اندازه پیکسل ها باید کوچکتر شوند و هر چه پیکسل کوچکتر باشد نور کمتری را می تواند جذب کند. در نتیجه با افزایش تعداد پیکسل ها دوربین مدار بسته بی عیب و نقصی حاصل نخواهد شد. بطور مثال درجه وضوح دوربین مدار بسته 3 مگاپیکسلی 1080P می باشد ، اما در حالتی که زوم دیجیتال مطلوب باشد یا مانیتور یو اچ دی مورد استفاده قرار بگیرد باید دوربین مدار بسته اولترا اچ دی استفاده شود. در این حالت اگر زوم دو برابر را بر روی تصویر اولترا اچ دی منظور کنید تصویری با درجه وضوح 2MP را می بینید. پس زمانی که در تصویر زوم دیجیتال صورت می گیرد تصویر به سرعت از درجه وضوحش کاسته می شود.
ویژگی اصلی دوربین های مدار بسته تحتشبکه 4K UHD کیفیت بسیار بالا و رنگ تصویر آن است، بنابراین استفاده از این تکنولوژی در دوربین مدار بسته اسپیددام ( PTZ) میتواند پوشش نظارتی بسیار گستردهای ارائه دهد.
این میتواند در مکانهای خارجی (outdoor) مثل:
و غیره استفاده شود.
علاوه براین در مقایسه با 1080 full HD ، تکنولوژی 4k ultra HD وضوح تصویر بسیار بیشتری دارد که این برتری میتواند عکسها و فیلمهایی با جزئیات خیلی بیشتر را ارائه کند.
برای مثال:
و دیگر فعالیتهای تحلیل تصویر دقیقتر و بهتر میشود.
خوب بود
بروبالا